ФИБА отложи Световното първенство за 17-годишни

Световното първенство

Окончателното решение на ФИБА вече е факт – световното първенство за 17-годишни девойки и юноши няма да се играе тази година. Така Мондиалът при момчетата, който трябваше да се състои от 4 до 12 юли в София. А след това бе преместен за 15-23 август, бе отложен окончателно.

От световната централа написаха: „След сериозен анализ, базиран на препоръките на Медицинската комисия и Комисията по състезанията на ФИБА, Бордът потвърди, че Световните първенства за 17-годишни не могат да бъдат проведени през 2020 г. Ще бъдат разгледани опции за възможността те да бъдат проведени през 2021 г.“

От световната централа ще опитат да организират през август тази година FIBA U17 Skills Challenge. С цел да окуражат федерациите да съберат отборите си за лагери и все пак да осигурят някаква форма на състезание на играчите, но без пътуване в чужбина. В предизвикателството ще участват не 16 отбора, както бе за Световното, а 20. Като четирите нови тима ще бъдат избрани след квалификации във всеки регион – Европа, Африка, Северна/Южна Америка и Азия/Океания.

Бордът определи нови дати за Световните първенства за 19-годишни през 2021 г. Младежите ще играят от 3 до 11 юли, а девойките – от 7 до 15 август.

източник: basketball.bg

Подобни публикации

Leave a Comment

Времето през което е активна проверката за човек е 5 минути, след като изтече трябва да презаредете CAPTCHA.